Marjena in een mooi rode jurk, kijken naar links.

Afl. 136 Mijn formule. Zo stop je met overeten.

 

 

Stoppen met overeten wordt een stuk eenvoudiger als je daar ook niet naar verlangt. Door je verlangen naar overeten kleiner te maken, hoef je niets te controleren en verlies je vanzelf gewicht.

Maar hoe werkt dit? Hoe maak je verlangen kleiner?

Ik geef je daar in deze les mijn simpele formule voor, zoals je die toepast in mijn programma. Het is de sleutel naar mentale rust rond eten, het gewicht waar je blij mee bent en de belangrijkste reden waarom dit probleem voorgoed uit je leven verdwijnt.


Wat je ontdekt:

  • De redenen waarom je overeet

  • Hoe je verlangen naar overeten kleiner maakt

  • Mijn formule voor stoppen met overeten


 

Transcript Afl. 136

Je luistert naar Etenslessen, de podcast met Marjena Moll en dit is aflevering 136. Je luistert naar Etenslessen, de podcast over afvallen zonder dieet en het creëren van een geweldige relatie met eten. Mijn naam is Marjena Moll. Ik ben je coach en ik introduceer je graag in mijn Etenslessen, waardoor je ontdekt hoe je afvalt zonder dieet en een fantastische relatie met eten creëert. Laten we beginnen.

Hallo, hallo hallo, vriend, vriendin, hoe is het met je? Met mij gaat het zo goed. Ik ben zo blij met alles wat ik de afgelopen maanden heb gebouwd en gecreëerd voor Etenslessen. Het staat als een huis en mijn klanten zijn zo succesvol. Ik ben zo blij voor ze en jij bent uitgenodigd, want de deuren van Etenslessen zijn open. We gaan beginnen. Je kan instappen, de laatste keer voor de zomer. We gaan een einde maken aan jouw obsessie met eten of de verwaarlozing waar je in zit. We gaan het verlangen naar eten terwijl je geen honger hebt voor je oplossen, zodat dit wegvalt. En we vormen het allemaal om tot jouw geweldige relatie met eten en het gewicht waar je blij mee bent. En dan heb ik het niet over dat gewicht waarvan je denkt 'nou, daar durf ik wel op in te zetten.' Nee, dat gewicht wat je echt hebben wilt en wat je daarna ook behoudt. Dat is wat we gaan doen. Die fantastische relatie met eten creëren en dat gewicht.

De deuren sluiten op 1 juni, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Ga naar Etenslessen.com en meld je aan onder de tab: werk met mij. En wacht daar niet mee, want je lichaam is het kostbaarste wat je hebt en een licht onbelast lichaam is heerlijk om in te wonen en lichaam wat zich goed kan concentreren, wat helder is, soepel is, alert is, is fantastisch om in te wonen en je geestelijke gezondheid is ook het alle kostbaarste wat je hebt. En maakt daar onderdeel van uit. En in Etenslessen optimaliseer je beiden. Je mentale gezondheid en je fysieke gezondheid. Wacht daar niet mee. Wacht er niet mee om dat voor jezelf te creëren. En kom erbij. De deuren zijn open en je bent uitgenodigd.

Wat ik in deze les voor je wil doen, is de oorzaak van overeten koppelen aan de formule zoals je die in Etenslessen toepast. En dat doe ik voor je. Ik vind dit belangrijk, want hoe beter je begrijpt waarom je overeet, des te beter je ook begrijpt wat je nodig hebt om daarmee te kunnen stoppen. Want wat ik vaak zie is dat de oplossing die je toepast niet aansluit op de oorzaak van je probleem. En daardoor krijg je steeds maar niet wat je hebben wilt. Zodra je de oorzaak van overeten goed begrijpt en kan zien welke oplossing je nodig hebt, wordt stoppen met overeten eenvoudiger. En dat is natuurlijk wat je wilt. Ik geef je daarvoor mijn formule zoals je die toepast in mijn programma en ik vertel je hoe we daar speciaal in de maand juni jouw succes mee creëren. Dus laten we daarin stappen.

En dat doen we door eerst te gaan kijken naar de oorzaak van overeten. Wat is de oorzaak van overeten? Ik heb inmiddels meer dan 1000 mensen diepgaand geïnterviewd over hun relatie met eten en daarin zag ik allerlei variabelen. Die oorzaak wordt vaak gezocht in opvoeding. En dan komen mensen bij me en zeggen: ik denk dat het zat in het feit dat ik uit een heel Bourgondisch gezin kom. Bij ons ging altijd eten op tafel. Alles ging met eten gepaard. En ik denk dat dat de oorzaak van mijn probleem is. Maar ik heb net zoveel mensen gesproken die zeggen: ik kom uit een gezin waarin er nooit traktaties waren. Al het eten puur en onbewerkt was. En ik denk dat daar juist de oorzaak van mijn probleem zit. Want al dat snoep-eten, die traktaties werden een verboden vrucht en ik heb alle variabelen daartussen ingezien. Ik heb ook mensen gesproken die zeggen: bij ons thuis was uiterlijk zo belangrijk. Slank zijn zo belangrijk. Ik denk dat het daar is ontstaan. Maar net zo veel mensen die tegen me zeiden: bij ons in de familie heeft iedereen overgewicht en uiterlijk was totaal niet belangrijk. En ik denk dat het daarmee te maken heeft.

Allemaal variabelen waarin maar één constante factor zat. Een constante factor die al mijn klanten met elkaar overeen hebben en dat is een gevoeligheid voor snelle suikers.

Het zit niet in je opvoeding. Het zit puur in het feit dat je een brein hebt, wat gevoelig reageert op snelle suikers. En daarmee bedoel ik dat er eten is waar die snelle suikers in zitten waar jouw brein van aan gaat. En dat betekent dat dat soort eten voor jou naar meer smaakte als je het eet. Ik omschrijf het vaak als de lichtjes in een kerstboom die aangaan...haha..Ken je dat? De kerstboom is helemaal versierd. En dan het moment waarop die lichtjes aangaan dan straalt ineens die hele kamer! Nou, zo'n brein heb ik als het gaat om snelle suikers. En zo'n brein hebben al mijn klanten als het gaat om die snelle suikers. En dat kan betekenen dat je speciaal een hang hebt naar zoet eten. Maar dat hoeft niet, want die snelle suikers zitten ook in hartig eten, in crackers, in pasta, in brood. En daar kan je dan ook net zo van aangaan. Dus of het nou zoet eten is of hartig eten is. Je brein licht op als een kerstboom en het smaakt voor jou al snel naar meer, wat niets te maken heeft met honger hebben. Je hoeft daarvoor helemaal geen honger te hebben om er toch naar te verlangen.

Nou, als je zo'n brein hebt, dan ontdek je vaak bewust of onbewust, dat je dat soort eten heel goed kan inzetten om je emoties mee te manipuleren. Als je ergens mee zit, als je opziet tegen een taak, als je gestrest bent, als je je wat alleen voelt en je eet dit soort voedsel, verdwijnt dat gevoel tijdelijk even naar de achtergrond en je kan je als het ware even terugtrekken op een eiland van proeven, kauwen, slikken en alles om je heen vergeten. Iemand die zo'n brein niet heeft, heeft die ervaring niet en zal daardoor dus ook dat niet doen. Maar jij wel. Je kunt dit soort eten ook heel erg goed gebruiken om je instant lekker te kunnen voelen. Het is alsof je een knop in kan drukken bij jezelf. Het ene moment was je nog moe. Je hebt hard gewerkt, was een drukke dag, maar nu vind je dat je een beloning hebt verdiend en je eet dit soort voedsel en je voelt je inderdaad instant anders, lekkerder, prettiger.

Dit betekent dat dit vaak al snel een gewoonte wordt waar je van afhankelijk raakt. Dus je hebt die gevoeligheid in je brein. Je eet dit soort voedsel om je gevoelsleven mee te manipuleren en te begeleiden. Dat wordt een gewoonte en het effect daarvan is dat je aankomt. Je wordt zwaarder en dat heb je vaak alleen maar geprobeerd te corrigeren door af te vallen op wilskracht. Je hebt geprobeerd om dit verlangen wat je voelt te onderdrukken. En het vervelende daarvan is, is dat dat verlangen daarvan groter wordt. Er kan een perfecte storm ontstaan waarin een feedback loop ontstaat tussen deze drie factoren. Je hebt die gevoeligheid. Je eet om je emoties te manipuleren, daar kom je van aan. Dat probeer je te corrigeren door dat verlangen wat je voelt naar dat soort eten te onderdrukken op wilskracht. Dat verlangen wordt daardoor groter en vroeg of laat barst de bom. Daar baal je van. Dat neem je jezelf kwalijk, waardoor je opnieuw op wilskracht probeert om dat verlangen te onderdrukken. En dit blijft zoals een cirkel zich afspelen voor je, waarin het uiteindelijk soms echt een groot gevecht kan worden. Een groot gevecht op wilskracht, wat je soms opgeeft en helemaal loslaat, waarna je doorschiet naar de andere kant en in verwaarlozing gaat. Laat maar. Ik kan dit toch niet. Het lukt me toch niet. Blijkbaar is slank zijn voor mij gewoon niet weggelegd. Er is iets mis met mij. Of je blijft het keer op keer op keer op wilskracht proberen. En dat lukt je dan misschien in zekere mate. Misschien heb je niet of nauwelijks overgewicht, maar je moet daarvoor continu een gevecht leveren. Continu jezelf in de gaten houden met eten en daar word je niet gelukkig van. Daar wil je vanaf.

Dus of je nou last hebt van obsessie, je bent slank, maar je hebt last van obsessie en continu een verlangen naar onder eten moeten onderdrukken. Of je bent doorgeschoten in verwaarlozing bent daardoor zwaarder dan je wilt en daar ook niet tevreden mee. In beide gevallen heb je gewoon geen fijne relatie met eten en de oorzaak van overeten wordt hier niet opgelost. Je blijft het een of het ander doen. Zie je dit? Zo belangrijk dat je dit begrijpt. En hoe los je dit nu op?

In drie stappen. Stoppen met overeten doe je in drie stappen.

De eerste stap is het kleiner maken van je verlangen naar overeten. Want als je dat doet, ben je natuurlijk vrij. Als je niet naar overeten verlangt, is het klaar. Dus stap één: stoppen met overeten doe je door je verlangen naar overeten kleiner te maken.

De tweede stap is emoties en eten uit elkaar gaan halen. Bewust iemand willen worden die liever voelt dan eet. Emoties en eten uit elkaar halen is de tweede stap.

En de derde stap is afvallen maar zonder restrictie. Dus verlangen naar overeten kleiner maken, emoties en eten uit elkaar halen en afvallen zonder restrictie. Dat zijn de drie stappen waarmee je overeten oplost en daarmee stopt.

En nu denk je misschien ja, maar hoe dan? Hoe maak je een verlangen naar overeten kleiner? Hoe haal je emoties en eten uit elkaar en val je af zonder restrictie? Dit is de formule zoals ik jullie daarvoor geef in mijn programma. Ik doe dat met behulp van de volgende stappen.

Het verlangen kleiner maken doe je in eerste plaats met je gedachten. Al je gevoelens komen bij je gedachten vandaan en in die strijd met eten die je ervaart, zal je misschien denken. Ik weet dat zonet nog niet, want dat verlangen wat ik soms voel naar overeten kan mij zo overvallen. Het kan soms zo plotseling in me opkomen dat het lijkt alsof het gewoon uit de lucht komt vallen. Ik heb niet het idee dat ik daarbij bewust iets denk. Toch is het zo. De reden dat het uit de lucht lijkt te komen vallen is omdat de gedachte die je daar denkt zo geautomatiseerd zijn dat je je er niet eens bewust van bent. Maar ze zijn er. Het zijn aangeleerde gedachten, geautomatiseerde gedachten die vlak onder de oppervlakte van je bewustzijn sluimeren. Je bent je er niet bewust van. En zeker niet als je werkgeheugen ondertussen met andere dingen bezig is. Maar je hebt daar gedachten die verlangen naar eten in je activeren. Dus verlangen naar overeten kleiner maken doe je in de eerste plaats met gedachtenwerk. Met gedachten die verlangen naar overeten kleiner maken. En als je nu nog steeds twijfelt, kan ik het volgende aan je laten zien. Als jij iets wilt gaan eten wat je ontzettend lekker vindt. Denk maar even aan je lievelingseten. Het soort eten waar je van aan gaat. En jij gaat er net je eerste hap van nemen en ik zou op dat moment tegen je zeggen stop: het is bedorven. Dan schrik je en wil je het niet meer eten. Je voelt onmiddellijk afkeer en dat voel je omdat je er een gedachte over hebt. En de gedachte is: oh jee, dit gaat heel smerig zijn in mijn mond. Of straks word ik ziek. Dit is vies. Dat zijn de gedachten die je daar in een flits denkt, waardoor je onmiddellijk afkeer voelt. En dat verlangen wat je voelde om die eerste hap te kunnen nemen, is weg. Dus wat je voelt wordt altijd aangedreven door wat je denkt. Het verlangen om de eerste hap te nemen en de weerzin. En de gedachte waarmee je dat eten weg legt en dat verlangen helemaal verdwenen is.

Dus door controle te krijgen over je eigen denken, te gaan zien hoe jij jouw eigen verlangen creëert en dat verlangen ook verandert, dat maakt dat je je verlangen naar overeten kleiner kan maken. En in mijn programma, in mijn formule met Etenslessen geef ik je daar de tools voor.

De tweede stap is leren samenwerken met je lichaam. Zodra je gaat eten, als je daadwerkelijk maaghonger hebt en stopt als je verzadigd bent, val je af. Zodra je gaat eten wat goed bij je lichaam past en luistert naar wat je lichaam je daarover vertelt, val je af. Samenwerken met je lichaam betekent in Etenslessen dat je vertrouwd raakt met het voelen van honger, het voelen van honger enorm waardeert, daar blij mee bent omdat het onderdeel uitmaakt van jouw fijne samenwerking met je lichaam en de honger die je ontwikkelt activeert de spreekvaardigheid van je lichaam, waarmee je heel duidelijk kan horen waar je behoefte aan hebt. Jouw unieke lichaam steekt zo waanzinnig wonderlijk goed en efficiënt in elkaar, dat als je honger toelaat jouw lichaam tegen je gaat praten en je precies vertelt welk eten goed bij je past en jou op dat moment ook heel erg lekker gaat smaken. Dit is zo'n fijne ervaring, want als je honger hebt, worden je smaakpapillen geactiveerd. Je reukvermogen neemt toe en denken aan eten en jezelf vragen stellen over eten: heb ik nu behoefte aan iets warms, aan iets koud, aan iets zachts of iets knapperigs? Die vragen, die activeren deze dialoog met je lichaam en je weet exact waar je behoefte aan hebt. En hierdoor zal je ook heel goed kunnen voelen wanneer je voldaan bent. Wanneer je lichaam subtiel aan je laten weten: dank je. Dit was perfect zo. Ik ben verzadigd. Dit samenwerken met je lichaam brengt jou helemaal gewicht dat je hebben wilt. Het werkt perfect, dus je maakt verlangen naar overeten kleiner met de gedachten die je kiest. Je werkt samen met je lichaam en de derde stap is het ontwikkelen van emotionele flexibiliteit.

Als je iemand wordt die wil voelen in plaats van eten, die helemaal aanwezig wilt zijn voor elke emotionele ervaring die resoneert in je lichaam en daar niet bang voor is, daar niet aan wil ontsnappen, ben je vrij. Zo fijn. En het mooie van emotionele flexibiliteit is dat het je kwaliteit van leven naar een hoger plan tilt. Want je hoeft je omgeving niet meer te controleren. Als je kind ergens doorheen gaat en, als je kinderen hebt, dan weet je dat dat soms fases kunnen zijn die lang kunnen duren. Jaren kunnen duren. Als je kind ergens doorheen gaat, dan kan jij daar getuige van zijn zonder dat het je keer op keer zo van slag maakt. En jij probeert om je kind zo snel mogelijk te fixen en daaruit te krijgen en happy te krijgen omdat het voor jou zo moeilijk is om te dragen. Die getuigenis, dat valt weg.

En die collega uit je team die een trigger voor je is. Die hoeft niet weg. Je kan je verhouden tot het hebben van een collega die je triggert omdat je emotioneel flexibel bent. Je kan die leidinggevende zijn voor dat team of die leidinggevende hebben die voor jou een trigger is. Die directie hebben waar je nu nog niet goed toe weet te verhouden, omdat je emotioneel flexibel bent. Dit is een verrijking van je leven die je nu nog niet goed kan overzien. Als je nu nog aan emotie-eten doet. Als je nu nog probeert om aan emoties te ontsnappen, gevoelens te ontsnappen die je lastig vindt, dan is het omdat je nog niet beseft, nog niet hebt ervaren wat een grote vrijheid en rijkdom het met zich meebrengt als je emotioneel flexibel bent. En je ontwikkelt dat in mijn programma. Ik leer je precies hoe je dat doet.

De vierde stap in mijn formule is het maken van een ontwerp waarmee je honger en schijn-honger kan onderscheiden, waarmee je jouw ware verlangen hoe je voor jezelf wilt zorgen kan onderscheiden van je schijnverlangen. Iets te eten, ruiken, zien, aangeboden krijgen, andere mensen nog zien eten als je lekker lang met elkaar aan het tafelen bent en iedereen is nog aan het borrelen en er komen nog steeds weer hapjes bij op tafel. Daar waar jouw brein dan zegt: oh, dat wil ik ook. Oh, neem die laatste, dat was de lekkerste. Dat! Dat schijnverlangen kan je dan onderscheiden van jouw ware honger als je verzadigd bent. En je ware verlangen is die samenwerking met je lichaam, is je emotionele flexibiliteit. En het ontwerp zoals je dat in mijn programma leert maken wat helemaal op maat is, jouw ontwerp, wat helemaal past bij jouw unieke lichaam. Dat ondersteunt je hierin. En dat betekent dat suiker van jou de plek krijgt die helemaal bij je past. De snelle suikers waar je van aangaat, de plek krijgen die helemaal bij je past en voor je werkt. Het betekent dat je moe kan zijn zonder dat je overeet. En dat is iets wat wij, in onze 24 uurs economie, absoluut nodig hebben. Zeker als je een prikkel gevoelig mens bent, een sensitief mens bent en veel voelt, dan kan je aan het eind van de dag echt vermoeid zijn. Mentaal vermoeid ook zijn als je veel hebt geconcentreerd. Je ontwerp draagt het allemaal voor, je stabiliseert het allemaal. En nogmaals, dat betekent dus dat je je omgeving niet hoeft te kunnen controleren. Dat je niet uitstekend hoeft te worden in je time management. Dat je niet uitstekend heel vaardig hoeft te worden in het bewaken van je energie, daar maak je wel een ontwikkeling in door. Het is een van de dingen die je in mijn programma leert, maar je hoeft dat niet perfect te leren beheersen omdat je ontwerp je daarin draagt.

En met deze formule word je niet alleen slank, je blijft het ook. Je krijgt het gewicht wat je hebben wilt. Je krijgt die fijne relatie met eten die je hebben wilt. Eten en je gewicht zijn geen issue meer. Daar komt zorgeloosheid voor in de plaats. En je bouwt het met deze formule. Het werken met je gedachten, de gedachte waarmee je verlangen naar overeten kleiner maakt. Je werkt samen met je lichaam, waardoor je afvalt. En dat als heel fijn, ervaart die samenwerking. Je wordt emotioneel flexibel en gedragen door jouw unieke ontwerp, zodat je verlangen en schijnverlangen uit elkaar kan houden. En honger en schijn honger uit elkaar kan houden. Zo fijn.

Dit is het. Dit is een simpele formule die afvallen eenvoudig maakt en je strijd met eten voorgoed oplost. Simpel is niet hetzelfde als gemakkelijk. Als je wat al wat langer naar mijn podcast luistert, dan weet je dat je hierin door groeipijn gaat. Je weet dat je een ontwikkeling doormaakt en groeien doet zeer. Je gaat door ongemak. Het loslaten van oude gedachten en creëren van nieuwe gedachten veroorzaakt tijdelijk een spanning in je geest. Die oude gedachten, die zijn er nog van verlangen. En die nieuwe gedachten waarmee je dat verlangen loslaat, die conflicteren nog een tijdje met elkaar. Die botsen een tijdje. Dat voel je, maar dat is tijdelijk. Je komt aan de andere kant daarvan en dat is waarom je mijn klanten hoort vertellen: het is weg. Waarom je in die reviews leest dat ze zeggen dit is ongekend wat ik nu voel. Ik heb nu net iets meegemaakt waarvan ik weet, normaal gesproken was ik gaan eten. 100 procent! En ik wilde het gewoon niet.

Wat zij hierin hebben gedaan, het werk wat ze met deze formule hebben gedaan, met deze stappen hebben ze een switch gemaakt van niet mogen eten, maar het wel willen wat ze vroeger altijd voelde, dat onderdrukken van dat verlangen op wilskracht is willen eten, maar het van jezelf niet mogen. En in mijn programma hebben ze de switch gemaakt naar altijd alles mogen eten, maar dat niet meer willen. Omdat ze zo zijn ingekocht voor dat wat ze voor zichzelf hebben gecreëerd, omdat ze hun verlangen naar overeten kleiner hebben gemaakt. En ik heb daar een fantastische tool voor: de switch. En dat is een van de tools die je krijgt in mijn programma waarmee je deze omschakeling maakt van alles willen naar maar dat niet mogen. Naar alles mogen, maar dat niet willen en dat dat dat is die vrijheid die je gaat ervaren en de reden waarom dat gewicht er niet meer aankomt. Wat je hier in doet met deze stappen met deze formule bestaat uit verworvenheden. Die kan je niet meer verliezen. Je kan dus niet terugvallen. Je kan tijdelijk uit contact zijn met jezelf en daarmee met die verworvenheden, maar je leert uitstekend hoe je dat contact altijd herstelt. Dus je komt niet meer aan. Dit is wat je bouwt. Dit is mijn definitie van een fijne relatie met eten.

Tijdelijk gewichtsverlies vind ik echt waardeloos. Het is zo pijnlijk om zo je best te hebben gedaan om af te vallen, om uiteindelijk dat gewicht er gewoon langzaam weer aan te zien sluipen. En dat is niet wat ik voor je wil. Als je wilt afvallen, wil je dat het voor de laatste keer is. En een fijne relatie met eten voelt niet als volhouden. Dat is een relatie waar je voor komt opdagen. Waar je liefdevol in investeert omdat je die relatie gewoon zo op waarde schat. Die is belangrijk voor je. En daarmee gaat dat dus vanzelf.

Dit is hoe het werkt in mijn programma en op 01 juni gaan we van start. Dit is wat we gaan creëren. Als je hier aan mee wil doen ontvang je direct naar aankoop een eerste les van mij die je helemaal zelfstandig, vandaag, nu kan gaan toepassen en gebruiken waarmee ik je help om de negativiteit waar je nu nog last van hebt, misschien in relatie tot je lichaam, het gewicht wat je nu hebt oplost. Da's het eerste waar ik je mee help, zodat je met minder negativiteit van start kan op 1 juni. Wat ik ook doe is jou mijn roadmap toesturen. Mijn roadmap voor onvermijdelijk succes. En als je die aanvraagt voor zondag, meen ik uit mijn hoofd. Dan ontvang je die in hard copy op je deurmat en anders heb je hem digitaal. En het mooie van die roadmap, die heb ik geschreven. Het is de roadmap voor onvermijdelijk succes. Ik heb nagedacht: hoe kan ik er nou voor zorgen dat je direct op een hoger niveau mijn programma in kan stromen? Want daarmee geef je jezelf natuurlijk directe wind in de rug. En hoe kan ik er nou voor zorgen dat je dat voor elkaar krijgt? En ik heb ontdekt dat als ik ervoor kan zorgen dat je precies weet wat je in mijn programma gaat creëren, hoe je dat gaat creëren, met welke tools en technieken en waarom ik je juist deze tools en technieken geef, hoe beter je dat kan overzien, hoe beter je die werkwijzen, dat proces zelf kan overzien en begrijpen. Des te beter positioneer ik je in mijn programma. Je komt direct op een hoger niveau mijn programma in. Als je zelf op de fiets zit en je moet ergens naartoe, maar je weet de weg niet, je weet niet hoe je er moet komen. Dan is het vinden van die weg lastiger voor je dan wanneer je een uitstekende navigatie hebt en die van tevoren ook hebt kunnen overzien. Dan voel je rust, je voelt beheersing, je komt vanuit kalmte opdagen, want je weet precies: oh ja, ik ga dadelijk linksaf. Daar ga ik rechtsaf. Dan steek ik over en dan pak ik die rotonde. En als je dat van tevoren weet en kan overzien en weet waarom die route op deze manier voor je is uitgestippeld, dan voel je kalmte en een kalme geest is een open geest. Je kan makkelijker leren.

En toen ik dit zag, heb ik mijn roadmap voor onvermijdelijk succes geschreven. Want dat is wat die roadmap je brengt. Nadat je die hebt gelezen, begrijp je helemaal waarom je succes onvermijdelijk is in mijn programma en hoe je het gaat creëren. Ja, en dat geeft je natuurlijk de beste positie. Dus dat is waar we vandaag dan nog mee aan de slag gaan en wat ik speciaal in de maand juni doe is, ik geef een aantal bonus workshops die diep ingaan op het gedachtenwerk onder andere en het samenwerken met je lichaam. Deze workshops zitten als bonus in mijn juni programma, zodat we daar met elkaar aan werken, je mij daar je vragen over kan stellen en waar we die deep dive collectief met elkaar doen. Dit is het. Dit is je moment. Als je die relatie met eten wilt hebben, dit probleem voorgoed uit je leven wilt hebben, het gewicht wilt kunnen creëren waar je naar verlangt, dan is dit wat ik voor je heb. Onvermijdelijk succes. Een aanpak die zo verschrikkelijk goed werkt, die jou zo goed positioneert als leerling in mijn programma. Dit is zo uitgekristalliseerd en van zo'n hoog niveau en zo simpel gehouden. Er zit geen fluf in mijn programma en dat maakt het ontzettend fijn om mee te werken en ik kan niet wachten om hierin je coach te zijn. Je bent uitgenodigd, de deuren zijn open. Op 01 juni gaan we sluiten. Dit is je kans. En waar zou je op wachten? Kom erbij.

 

Vond je deze aflevering waardevol, dan is het downloaden van mijn gratis ebook Etenslessen de volgende stap in het oplossen van je strijd met eten. Ik geef je in dit boek een aantal onmisbare inzichten, maar ook een aantal praktische stappen waarmee je afvalt zonder dieet. Dus als je meer wilt dan alleen theoretische kennis opdoen gaat mijn ebook je daar zeker bij helpen.

Ja ik wil het ebook! >>