Het goede moment

Laatst kreeg ik van een nieuwe cliënt de vraag of het mogelijk was om pas na de feestdagen met haar traject te starten. Toen ik zei dat dit geen probleem was klonk ze teleurgesteld. Ze had duidelijk last van dubbele gevoelens.  

De valkuil van het goede moment is dat je erop blijft wachten. Je wacht omdat je alle lichten op groen wilt hebben. Je wilt dat je omstandigheden jouw beste kans van slagen ondersteunen. Als je het dan gaat doen, dan ook helemaal goed en dat vraagt om het goede moment.  

Hierdoor blijf je passief maar heb je toch een goed gevoel. Het voelt alsof je ergens naartoe werkt. In werkelijkheid schuif je vooral je faalangst voor je uit.  

Ik vroeg of ze misschien bang was dat nu beginnen haar feestdagen kon bederven. We schoten samen in de lach. Mijn vraag was vol in de roos. Dit was precies wat ze voelde. Ze zei dat ze het stom vond om toe te geven. In mijn ogen was het vooral menselijk en logisch.  

Het deel van haar brein dat wil stoppen met overeten wil liever niet wachten tot januari en ziet op tegen het vele eten van de feestdagen. Het deel van haar brein dat genotzuchtig is verheugd zich daar juist op. Bij elkaar geeft dit een dubbel gevoel.  

Het goede moment in de toekomst zoeken heeft dan ook weinig zin omdat deze dubbele gevoelens blijven. Ook in het nieuwe jaar. Goede voornemens stranden niet voor niets. Ik kon haar geruststellen en zei dat ik beslist niet van plan was om haar feestdagen te bederven.  

Dit is wat ik weet: het goede moment is altijd nu

Omdat dit het enige moment is dat je hebt. Je maakt in dit moment de keuze welk deel van je brein mag domineren. Intussen voel je de frictie tussenbeide. Deze frictie hoort erbij, samen met je angst om te falen en angst voor restrictie. Ook die maken onderdeel uit van dit moment, maar laat je hier niet door leiden.  

Een geweldige relatie met eten creëren begint hier en nu. Je hoeft nergens op te wachten.  

Wil je weten hoe je een geweldige relatie met eten creëert?

Sluit je aan bij het groeiend aantal vrouwen die ontdekken dat je lichaam volgt als je het gevecht met eten loslaat in mijn gratis ebook Etenslessen. Download dit meteen hieronder.

GRATIS EBOOK ETENSLESSEN