Dit is het grootste misverstand over afvallen

Er bestaat een groot collectief misverstand over afvallen. Voor mij was het veruit de belangrijkste reden waarom ik jarenlang gevangen zat in een strijd met eten.  

Dit misverstand berust op het idee dat je afvallen kunt benaderen buiten de context van je relatie met eten. 

Een mond vol maar ik leg het uit.

Je hebt een relatie met eten. Die bestaat niet alleen uit wat je eet, maar ook uit wat je denkt en voelt. De gedachten gaan o.a. over je lichaam, eten en gewicht en strekken zich uit tot in je zelfbeeld. Een voorbeeld van dat laatste is de gedachte ‘ik heb te weinig discipline’.  

Deze gedachten beïnvloeden je gevoelens en gedrag. De keuzes die je met eten maakt staan dan ook in direct verband met de frustratie, obsessie, moedeloosheid of onverschilligheid die je in je relatie met eten voelt. 

De dieetindustrie gaat hier niet op in. 

Die benadert afvallen buiten de context van deze relatie en focust zich alleen op wat je moet eten, wanneer en hoeveel om op je natuurlijke gewicht te komen. 

Hele waardevolle informatie, maar voor de meesten van ons niet genoeg. Voor mij was het dat zeker niet. Ik wist allang waar ik van aankwam of afviel. Ik wist precies wat puur eten was. Bij het benzinestation koos ik ook voor puur, maar dan pure rotzooi.  

Pas toen ik mijn hele relatie met eten betrok bij het afvallen kreeg ik hier greep op, werd ik slank en bleef ik het ook. Wat betekent dit nu voor jou?  

Als je niet tevreden bent over de manier waarop je met eten omgaat heb je geen dieet nodig, maar aandacht voor je relatie met eten.  

Omschrijf deze eens voor jezelf. Als je er een kwalificatie aangeeft, welke is dit dan? Wat voor relatie zou je willen hebben? Hoe ziet je ideale relatie met eten eruit?  

Als je al genoeg weet over gezonde voeding vind je jouw oplossing in het creëren van een geweldige relatie met eten.  

Maak de balans op.

Wil je weten hoe je een geweldige relatie met eten creëert?

Sluit je aan bij het groeiend aantal vrouwen die ontdekken dat je lichaam volgt als je het gevecht met eten loslaat in mijn gratis ebook Etenslessen. Download dit meteen hieronder.

GRATIS EBOOK ETENSLESSEN