Marjena kijkend in de camera, glimlachend.

Afl. 1 Waarom je dieet steeds mislukt

In deze eerste aflevering van de podcast Etenslessen geef ik een antwoord op de vraag waarom je dieet steeds mislukt. Als je zo ontzettend graag van je overgewicht af wilt, waarom lukt het je dan niet? Meestal denken we dat de oorzaak een gebrek aan wilskracht is en dat we gewoon meer discipline aan de dag moeten leggen. Maar is dat wel zo?  

Diëten baseren zich op een model dat ik het wilskrachtmodel noem. In mijn ogen is dit model achterhaald en ontoereikend. Luister naar de aflevering om te ontdekken waarom het wilskrachtmodel je in de steek laat en wat je alternatief is.  


Luister naar de podcast

Wat je ontdekt:

  • Waarom je dieet niet werkt
  • Wat mijn definitie is van het wilskrachtmodel
  • Waarom het wilskrachtmodel achterhaald is en ontoereikend
  • Waarom je verlangen naar eten juist toeneemt zodra je een dieet volgt

Vond je deze aflevering waardevol, dan is het downloaden van mijn gratis ebook Etenslessen de volgende stap in het oplossen van je strijd met eten. Ik geef je in dit boek een aantal onmisbare inzichten, maar ook een aantal praktische stappen waarmee je afvalt zonder dieet. Dus als je meer wilt dan alleen theoretische kennis opdoen gaat mijn ebook je daar zeker bij helpen.

Ja ik wil het ebook! >>